Ako sme prežili obdobie mimoriadnych opatrení.

Zostali sme doma!

V zmysle pokynov Ministerstva vnútra Slovenskej republiky, Úradu verejného zdravotníctva aj samosprávy mesta v súvislosti s opatreniami na zamedzenie šírenia koronavírusu COVID-19 sa rozhodli i členovia občianskeho združenia Sluha od marca tohto roku 2020 zodpovedne prispieť k tomu, aby sa epidémia nešírila a na potrebný čas obmedzili všetky stretnutia a aktivity.

Káva August Roy však i napriek tomu pomáhala v prvej línii!

Zatvorili sa obchody, školy, kostoly a ľudia sa zrazu na verejnosti mohli pohybovať iba s prekrytými dýchacími cestami. No nie všetci. Každý deň museli mnohí naplno pracovať a starať sa o nás ostatných. Myšlienka pomôcť a spríjemniť deň ľuďom, čo si to zaslúžia, bola zrealizovaná bez váhania. Káva August Roy dodala kávu a iné produkty do Infúzia koktejlbaru, prerobeného karavanu, pri Fakultnej nemocnici v Trnave. Infúzia koktejlbar takto aspoň trochu spríjemnili jeden deň v týždni ľuďom v prvej línii, ktorí si mohli vychutnať kávičku a čokoládu.

„Nech tých pár okamihov pri našom okienku pocítia vôňu kávy a nie len dezinfekcie“. – Infúzia koktejlbar. Týmto našim gestom patrí veľká vďaka a uznanie zdravotníkom, policajným zložkám, hasičom a všetkým dobrovoľníkom.

Káva August Roy podporila aj umenie!

Deti zo spevokolu Lastovičky sa tiež nemohli stretávať na svojich pravidelných nácvikoch. Milujú však hudbu a preto ani zatvorené dvere neboli prekážkou potešiť spevom seba aj ostatných. Umelecká vedúca Janka Feríková zorganizovala spoluprácu na vzniku videonahrávky, kde deti jednotlivo vo svojich domovoch naspievali krásnu a nadmieru aktuálnu pieseň od Janky Nagajovej Ako matka orlica. Videá boli zostrihané a upravené a vytvorili tak úžasný kompatibilný hudobný projekt, ktorý sa vďaka internetu rozšíril do mnohých krajín. Tak naše Lastovičky zo Slovenska počas COVID-19 virtuálne obleteli celý svet.

Detský spevokol Lastovičky zo Starej Turej. Pieseň ORION.

Pieseň Ako matka orlica, z muzikálu O nespokojnej halúzke, nahrali deti zo spevokolu Lastovičky, vo svojich domovoch v čase karantény, v apríli 2020.