Deň Modranského Sirotinca s kávou August Roy

Dobrovoľníci otvoria brány prvého slovenského sirotinca a pre verejnosť usporiadajú v poradí siedmy Deň modranského sirotinca – 24. augusta 2019 na Vajanského ulici 77 v Modre. Pozývame vás na deň strávený v príjemnej atmosfére a krásnom prostredí, ktorý si môžete vychutnať aj s kávou August Roy. BUDOVA SIROTINCA BUDE OTVORENÁ PRE VEREJNOSŤ Cirkevný zbor ECAV […]

Operné gala v Kežmarku 2019 pomôže rodinám s deťmi bojujúcimi so zákernou chorobou

Tentokrát budú výnosy z predaja kávy August Roy venované deťom bojujúcim so zákernou chorobou. Rozhodli sme sa tak urobiť prostredníctvom neziskovej organizácie Dobrý Anjel na benefičnom koncerte v Kežmarku.    Pozývame Vás na Operné Gala v nedeľu 25. augusta o 17.00 h. v Drevenom evanjelickom artikulárnom kostole v Kežmarku (pamiatka UNESCO).

Miriam Kaiser Trio – Tanec strún

V piatok 31.05. prebehol krásny koncert, kde sme mohli odovzdať finančný dar pre Viktorka Smatanu na rehabilitáciu v centre Renona Piešťany. Koncert Miriam Kaiser Trio – Tanec strún, Miriam Kaiser – husle, spev, Milan Adamec – husle, elektronika, Júlia Veselá – violončelo, Milan Korenica – perkusie, Milan Číčel – recitátor, Katarína Medňanská – moderátorka. Evanjelický kostol […]

VEDELI STE, ŽE sa káva spracováva tromi rôznymi spôsobmi?

1. Mokrá metóda – Kávová čerešňa sa rozmliaždi alebo rovno zbaví šupky. Potom sa v bazénoch fermentuje. Vodou dužina zmäkne a odstráni sa. Po odstránení dužiny sa káva v pergamone suší. Usušená káva si dva tri mesiace oddýchne a potom sa zbaví pergamonu. 2. Honey metóda – Z čerešne sa vylúpne semienko a spolu s […]

VEDELI STE, ŽE DIRECT TRADE …?

Vedeli ste, že DIRECT TRADE (priamy obchod) je spôsob obchodovania napríklad s kávou, v ktorom je pražiareň v priamom kontakte s farmárom? Cena kávy sa tak odvíja od jej kvality. Nie je stanovená paušálne ako pri fair trade (spravodlivý obchod). Motivuje preto farmárov k zlepšovaniu kvality a k triedeniu nezrelých alebo poškodených zŕn. Finančná odmena […]

VEDELI STE, ŽE správne pripravené espresso má mať 25 – 30 ml?

Mnoho ľudí si ešte v kaviarni nevie správne vypýtať kávu. Preto by sme Vám chceli ozrejmiť základ kávovej kultúry a tým je ESPRESSO. Barista pripravuje espresso zo 7 – 11 g mletej kávy, pričom sleduje čas, akým káva preteká cez kávovar, čo je cca 25 – 30 sekúnd. Takéto espresso má 25 – 30 ml. […]

VEDELI STE, ŽE…? Arabica&Robusta

VEDELI STE, ŽE…? Káva, s akou sa bežne stretávame je vlastne upraženou kôstkou rastliny kávovníka. Existuje niekoľko druhov, no my si dnes predstavíme dva najznámejšie – arabika a robusta. Najvýznamnejší rozdiel je v spôsobe pestovania, tvaru zŕn a v chuti. Chuťové vlastnosti arabiky zahŕňajú širokú škálu rozmanitých chutí. V kvalitných a dobre spracovaných kávach rozoznávame […]

VEDELI STE, ŽE …zber kávovníkových zŕn sa vykonáva rôznymi spôsobmi ?

Ručný zber – Vykonáva sa výhradne v období, kedy sú kávovníkové plody v optimálnej zrelosti. Pracovníci na plantáži prechádzajú tzv. pásovou technikou a zbierajú bobule, až kým nie je celá úroda vyzbieraná. Druhá metóda, ktorá sa využíva najčastejšie pri zbere Arabiky sa nazýva „výberová“. Zberači prejdú plantáž viac krát, v intervale 8 až 9 dní a postupne vyberajú len dokonalé […]

Festival Divné Veci 22.- 23. 6. 2018

Festival Divné veci nás bude opäť po roku prekvapovať úžasnými, možno trochu „divnými“ umelcami, pestrým programom a kvalitnou hudbou. Baristi kávy August Roy sú pripravení Vás ráno prebrať kvalitným espressom a počas horúceho dňa schladiť karamelovou ľadovou kávou. Nájdete nás v Starej Turej na Námestí slobody alebo v Domove bielych hláv. 22.- 23. 6. 2018

Slavnostné otvorenie železničného múzea v Starej Turej

Pozývame Vás na slávnostné otvorenie Železničného múzea, ktoré sa uskutoční 30. 9. 2017 8:00 – 21:00 na železničnej stanici Stará Turá. Pripravené sú pre vás stánky s občerstvením kde si môžete vychutnať aj kávu AUGUST ROY®. V priebehu dňa budú vypravené historické vlaky na trase Stará Turá – Myjava a Stará Turá – Nové Mesto nad Váhom. Hudobným […]