Príbeh Viktorka

Viktorko sa narodil v roku 2007. Chodiť síce začal samostatne vo veku 18 mesiacov, jeho chôdza však bola veľmi neistá, odborník mu stanovil diagnózu DMO (detská mozgová obrna). Rodina začala aktívne hľadať odbornú pomoc. Najúčinnejšia je denná rehabilitácia. Na základe tohto faktu Viktorko začal navštevovať rehabilitačné centrum Tetis v Dunajskej Lužnej, kde rodičov naučili cviky podľa Dr. Vojtu. Touto metódou cvičili Viktorka 4x denne do jeho siedmych rokov. Celá rodina sa prispôsobila prísnemu režimu. Pobyty v Dunajskej Lužnej niekoľkokrát opakovali za účelom kontroly zdravotného stavu a prispôsobenia ďalších cvikov, ktoré zodpovedali Viktorkovmu aktuálnemu stavu.
Prudkým rastom sa Viktorkov zdravotný stav opäť zhoršil. Už nebolo možné jeho stuhnuté šľachy cvičením dostatočne uvoľniť,veľmi ťažko chodil, mal nožičky skrútené dovnútra a často padal i na rovnej zemi. Lekári odporučili operačný zákrok ULZIBAT v Kladne, ktorý podstúpil v roku 2015 a v roku 2017, kde Viktorkovi uvoľnili napätie šliach nielen na nohe, ale aj na ďalších miestach. Tieto operácie a následná rehabilitácia boli hradené rodinou.
Pokračovala ďalšia rehabilitácia v rehabilitačnom centre Renona v Šúrovciach, kde sa Viktorkov stav zlepšil. Bolo to ako zázrak. Viktorko ešte nikdy takto dobre nechodil. V Renone sa naučil nové cviky, v ktorých pokračuje denne v domácich podmienkach.
Keďže Viktorko je vo fáze neustáleho rastu, jeho zdravotný stav sa opäť zhoršil. Rehabilitovanie v domácich podmienkach nie je pre neho dostačujúce.
Vzhľadom k finančnej náročnosti Viktorkovej liečby hľadáme darcov na financovanie ďalšej operácie a rehabilitačných pobytov, ktoré ho v blízkej budúcnosti čakajú.
Viktorko robí všetkým svojou bojovnosťou veľkú radosť a dobré výsledky dosahuje nielen v cvičení, ale aj v školských a mimoškolských aktivitách. Veľmi rád hrá šach, kde dosahuje výborné výsledky. Rodičia ho v tomtopodporujú a snažia sa ho zaradiť do bežného života a zmierniť jeho hendikep.

Miriam Kaiser trio - Tanec strún

Krátky zostrih z benefičného koncertu, kde sme mohli odovzdať finančný dar z predaja kávy August Roy pre Viktorka na rehabilitáciu v centre Renona Piešťany.